Menü:

Menü:

Jogi információ

  • Mi már készen állunk 😉🎄🎁🥰

  • "Karácsony készül, emberek!" 🌲🎄🥰

    Adventi hangulatban, kellemes dallamok kíséretében, szorgos segítőink közreműködésével elkészült iskolánk karácsonyfája.

  • 🎄🥰 Mi már karácsonyi hangulatban vagyunk 🥰🎄

  • Fellobbant az első gyertya lángja 🎄🎀🥰

    Közös adventi gyertyagyújtással kezdtük a hetet a Dobó István Alapiskolában. A szívhez szóló adventi gondolatok felső tagozatos tanulóink tolmácsolásában hangzottak el.

  • Programsorozat a drog elleni harc hetén 🚑🍎🍇🍌⛹️‍♀️⚽️🥰

    "Az egészség nem minden, de az egészség nélkül minden semmi."

  • November 11-én Szent Mártonra emlékezünk

    Iskolánkban Márton-napi lámpás felvonulással, mesékkel emlékeztünk meg Szent Márton legendájáról. Tanulóink részesei voltak egy bőséges „ libalakomának”  is, ahol ízletes pástétomos bagettet és libazsírral megkent kenyérszeleteket kóstolhattak. A délutáni órákban egy meglepetés vendég is érkezett a Dobó István Alapiskolába, aki hangos gágogásával azonnal a középpontba került. Ludas Matyi lúdját mindenki örömmel fogadta.

  • Kezdődik a tallérgyűjtés, munkára fel!

    Tallérgyűjtésünk egy motiváló és jutalmazó "rendszer" , melynek keretein belül tanulóink  Dobó Tallérokat gyűjthetnek egyénileg és osztályközösségben, majd azokat kétszer a tanév során jutalmakra válthatnak be. Fizetési eszközünket 2021. november 8-tól a Dobó István Alapiskola bocsájtja ki.

  • 🎃Egy TÖKéletes délután🎃

    Az őszi szünidő előtti délutánunk az alkotás jegyében telt el. A tanító nénik egy meglepetés pizzázással is emelték a kreatív foglalkozásokkal színesített program hangulatát.

  • 🔝🌰A legeredményesebb gesztenyegyűjtők lettünk🌰🔝

    2021. október 27-én lezárult a gesztenyegyűjtés, eredményt hirdettünk. A Dobó István Alapiskola tanulóinak és szülői közösségének összefogása ismét eredményesnek bizonyult, hiszen bőven 2000 kg feletti termés gyűlt össze. 

    Dobogós helyezést elért osztályok:

    1. helyezett: 6. osztály (548 kg)

    2. helyezett: 5. osztály (530 kg)

    3. helyezett: 4. osztály (378 kg)

    A 2021/2022-es tanév legaktívabb gesztenyegyűjtőjének Takács Amira, 6. osztályos tanuló bizonyult. 

    Munkánkat elismerő oklevéllel is jutalmazták. Köszönjük szépen!

  • Őszi fotózásON 🍁🍂🎃🧙‍♀️🧛🥰

  • Dobósaink mesehősökké váltak🤴👸👗👑🥰

    Mesedélutánunk minden tanuló számára bőven kínált lehetőséget a játékos tanulásra. Alsósaink egy kialakított ösvényen jártak, ahol  mesehősök voltak a segítőik. A felső tagozatos tanulók Tündérszép Ilona és Árgyélus otthonában érezhették magukat, ahol szebbnél szebb mézeskalács házikót is készítettek.

  • Szeresd az állatokat! 🦮🦅🐌🐢🥰

    Az állatok világnapja alkalmából  gazdag programokkal hívtuk fel a gyermekek figyelmét az állatok védelmének fontosságára. Néhány órára egy igazi mini állatkert is települt az iskolába. Volt madárbemutató és lehetőség volt az exotikus kisállatok megfigyelésére is. A kutyás bemutató a kicsiknek és nagyoknak egyaránt tanulságos és látványos volt.

  • Dobósok az állatokért 🦮🐕‍🦺🐶🥰

    Az állatok világnapja alkalmából jótékonysági gyűjtést szerveztünk a "Na konci sveta" szervezet állatainak. Összefogásunk ismét sikeres volt, hiszen iskolánk apraja-nagyja örömmel szállította a kis kedvenceknek szánt ajándékokat. Örömmel jelentjük, hogy Szirénfalván az adományok már átadásra is kerültek. Mindenkinek nagyon szépen köszönjük a pozitív hozzáállást!

  • 🌰🌰🌰Gyesztenyegyűjtés🌰🌰🌰

  • Barangolás a múltban 🏹🥁🪕🍗🧅🥖🥰

     

    A hagyományőrző előadások, bemutatók és játékos foglalkozások során minden diák egy igazi múltbeli barangolás részese lehetett a Dobó István Alapiskolában. Fontosnak tartjuk a múlt értékeinek éltetését és azt, hogy a tanulók megismerjék, átéljék a közös alkotás örömét.

  • Oznam pre osoby vstupujúce do objektu školy a školského zariadenia

    Nikto s príznakmi infekcie dýchacích ciest, ktoré by mohli zodpovedať známym príznakom ochorenia COVID-19 (neprimeraná únava, bolesť hlavy a tela, zvýšená telesná teplota, kožná vyrážka, nádcha, bolesť hrdla, strata čuchu a chuti, kašeľ, sťažené dýchanie, známky ochorenia tráviaceho traktu bolesť brucha, vracanie, hnačka), ako aj inej infekčnej choroby nesmie vstúpiť do priestorov školy a školského zariadenia. Pri výskyte týchto príznakov je potrebné telefonicky kontaktovať lekára.

    Po každom prerušení dochádzky do školy v trvaní 3 a viac po sebe nasledujúcich dní (vrátane víkendov a sviatkov) rodič predkladá „Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti“ dieťaťa/žiaka.

    Návštevník školy a školského zariadenia môže vstúpiť len so súhlasom riaditeľa a musí sa preukázať „Písomným vyhlásením o bezpríznakovosti“ pre návštevníka.

  • Játszva tanulunk, tanulva játszunk… 🥰🌞🦌🪵🌿🔢🍹🎶🎤

    Véget ért a dobósok színes programokat tartalmazó egyhetes nyári iskolája. A diákok érdekes kémiai kísérleteket végeztek, részletesebben megismerkedtek a turisztikai térképekkel, bővítették a gyógynövényekről szerzett ismereteiket és bepillantottak a vadászat titokzatos világába. A matematikai és nyelvi feladatokhoz kincskeresés formájában jutott hozzá a szorgos diáksereg. A kedvelt időtöltések közé tartozott a kavicsfestés, a hűsítő limonádé készítése és a versenyszámok sokasága. Az alsósok kedvenc helyszínének az ugrálóvár bizonyult. A hét folyamán megcsodálták a tengerszemet, látogatást tettek a Bodrogközt és Ung-vidéket összekötő lengőhídhoz is. A szép és nyugodtságot sugárzó környezet látványa felejthetetlen élményt nyújtott a gyerekeknek és pedagógusoknak egyaránt. A nyári iskola koncertfelelőse az APEDA együttes volt.Jövőre veletek, ugyanitt!

  • "Összefogással sikerült" 🥇🎨🙏

    Pénteken lezárult az Erdők mélyén,házak udvarán című rajzpályázat.Iskolánk 2.évfolyamos tanulója,Révész Anna Léna elnyerte a közönségdíjas kategória első helyezését. Munkáját egy 15.000 forint értékű ajándékcsomaggal jutalmazzák. Szívből gratulálunk!🙏Köszönjük a leadott 756 szavazat!🙏

    További dicséret illeti még annak a 14 tanulónak is a munkáját, akik alkotásaikkal színesítették a rajzpályázatot.

  • Nyári iskola

  • Kiváló eredmény a meseíró pályázaton 📚📖🏅🔝👏🥰

    A magyar népmese napja alkalmából a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége meseíró pályázatot hirdetett A láthatatlanná tevő maszk címmel. 561 meséből válogatták ki azt a 146-ot, amelyeket a 2021-ben kiadott mesekötetben megjelentettek, valamint 21 pályázó az alkotásáért különdíjban is részesült.       

    Büszkék vagyunk kis meseírónkra,Balogh Dávidra, aki már az ő meséjével is gazdagított kötetet tarthatja a kezében.

    Gratulálunk a szép eredményhez! 👏👏👏

oldal:

Újdonságok

Kapcsolat

  • Dobó István Alapiskola - Základná škola Istvána Dobóa s vyučovacím jazykom maďarským, Veľké Slemence 18 - Nagyszelmenc
    Veľké Slemence 18, 076 77 Veľké Slemence
  • 056/6282936

Fényképalbum