Menü:

Menü:

Jogi információ

  • Különdíjasaink 🏅🏆👏🥰

    A Dobó István Alapiskola két 6. évfolyamos tanulója, Bertics Boglárka és Ignác Tamás a Lorántffy Zsuzsanna műveltségét ábrázoló pályamunkáért különdíjban részesült, Fedor Sebastián és Trosko Dávid alkotását pedig kiemelt különdíjban részesítették a szervezők.

    Nyereményük egy szabadon választott attrakció a Borsi Rákóczi Kastélyközpontban, kiemelt különdíjasaink az attrakció mellett egy-egy ajándékcsomagban is részesülnek.

  • 3. helyezett lett kategóriájában 🥉🎨🥰

    Iskolánk 7. évfolyamos tanulója is bekapcsolódott a Borsi Rákóczi Kastélyközpont által meghirdetett rajzpályázatba, ahová vízfestékkel készített A/4-es formátumú festményét küldte be. Markó Vivien kategóriájában a 3. helyezést érte el. Díjazottunk nyereménye egy szabadon választott attrakció a Borsi Rákóczi Kastélyközpontban.Gratulálunk!

  • Az én kis kertem 🌿🪴🎍🌱

    Iskolánk egyik alsó tagozatos osztálya a biológia szakos pedagógusok irányításával bekapcsolódott a Kaufland üzletlánc "Moja malá záhradka" elnevezésű programjába. Az elmúlt héten megérkezett az általuk küldött húsz magocskát tartalmazó növénytermesztési csomagunk, így lassan kezdetét veszi a nagy tavaszi munka.Tanulóink ezáltal bővíthetik mezőgazdasági és kertészeti ismereteiket, megfigyelhetik a biológiai sokszínűséget, továbbá elsajátítják a zöldség- és fűszernövények palántázását, gondozását és hasznosítását.

    Munkára fel!

  • Karneváli mulatságot tartottunk 🎭🎼🍩🥰

    Zene, mulatság, farsangi fánk és vetélkedő tette színesebbé a tavaszi szünidő előtti délutánunkat.

  • Első helyen a "Zsuzsanna kertje" című alkotás 🥇👏🥰

    A II.Rákóczi Ferenc n.o. által működtetett Borsi Rákóczi Kastélyközpont meseíró pályázatot hirdetett általános iskolások részére.

    Harmadik évfolyamos tanulóink a "Zsuzsanna kertje" című mesealkotásukkal az 1.helyen végeztek. Munkájukat egy tárlatvezetéssel egybekötött kastélylátogatással jutalmazták.

    Szívből gratulálunk, Borsiban pedig kellemes időtöltést kívánunk!

  • Sürgés-forgás a konyhában 👩‍🍳🍛🍪🍴🥰

    Diákjaink idejüket nem sajnálva, szorgalommal és odaadással készülnek minden egyes tanulmányi versenyre. Idén az elméleti tudásuk mellett a gyakorlati tapasztalataikat is megmutathatják. "Kis szakácsaink" némi segítséggel igazán otthonosan mozognak a konyhában, finomabbnál finomabb süteményeket, ételeket készítenek.

  • Farsangi mulatság 🎭🍩🎉🥰

  • BÖNGÉSZ 👏🥰

    Boglárka a decemberi hónapban 4 hetes aktív program részeseként sok mesével, dallal, verssel ismerkedett meg. Az érdekes feladatok mellett kreativitását is megmutatta, így a 4.osztályos korcsoportban 7.helyezést ért el.

  • Minden napra egy szó 👏🥰

    Hetedikes lányaink angol nyelvű levelezős versenyen mérték össze tudásukat, ahol kiváló teljesítménnyel végeztek,  sikerült a maximális pontszámot elérniük. A karácsonyi ünnepkörrel kapcsolatos feladatok világában igazán otthon érezték magukat.Gratulálunk,lányok!

  • Sikeres rajzpályázat 🥈🎨🇭🇺🥰

    Sikeres rajzpályázat 🥈🎨🇭🇺🥰

    Gratulálunk iskolánk tanulójának, Berczik Noéminek, aki a XX.Ferenczy István Országos Képzőművészeti Versenyen kategóriájában a 2.helyen végzett. Munkáját Élet a koronavírus árnyékában című témakörben nyújtotta be.

  • Ünnepi rajz- és esszépályázat 👏📚🥰

    Az ünnepi pályázat kiírására a Kárpát-medencéből és a diaszpórából több mint 3500 rajz és 70 esszé közül gondos alapossággal választották ki a díjazott alkotásokat és írásokat.

    Karnay Rebeka Magyar zászló és címer témakörben benyújtott rajzpályázatát a szakmai zsűri különdíjjal értékelte. 

    Munkája a Zászlók, ha lengenek... című művészeti szakkönyvbe is belekerült.

    Gratulálunk!

  • BOLDOG ÚJ ÉVET MINDENKINEK! 🎉🎊

  • Békés karácsonyt mindenkinek! 🎄🎁❤️

    "...Kívánd, hogy mindaz, amit ma éjjel gondoltál,Ugyanúgy igaz legyen holnap s holnapután,Kívánj igazi ünnepet, kívánj igazabb életet..."

    Békés karácsonyt mindenkinek! 🎄🎁❤️

  • Karácsonyvárás az online térben🎄💻🎁🎀🥰

    December 17-én felső tagozatos tanulóink osztályfőnökeikkel az online térben oszthatták meg egymással a várakozás boldog pillanatait. Az otthoni kézműves műhelyekben is igazán kreatív alkotások születtek, örömmel fogadtuk az elkészített fotókat.

  • Karácsonyváró délelőtt 🎄🎁🎀🥰

    December 17-én a negyedik gyertya közös meggyújtásával vette kezdetét karácsonyváró programunk. Felelevenedett a betlehemi történet, a karácsonyi mézeskalács és a fenyő illata igazi kellékei voltak a téli szünidő előtti várakozás pillanatának. A karácsonyi apró ajándékok  elkészítésére, az üdvözlő lapok írására és díszítésére a kreatív "kézműves műhelyben" volt lehetőség.

  • 🙏Tartós szeretet🙏

    Az év legmeghittebb időszakában megszervezett háromnapos élelmiszergyűjtő akciónk sikeresnek bizonyult, pozitív hozzáállásunkkal jelentős mennyiségű adományt gyűjtöttünk. Az idei évben a bedobozolt élelmiszereket a Szlovákiai Református Keresztény Egyház Diakóniai Központjába szállítottuk. Reméljük, hogy támogatásunkkal szebbé tesszük mások ünnepét, mosolyt csalunk az arcokra.

  • "Mesés" alkotások születtek 🥇🥈🥉🥰

    A Hargita megyei (és azon túli) tanulók részére hirdetett rajzversenyen sikeresen szerepeltek alsó tagozatosaink. Az idei tanévben a népmesék varázslatos világában kalandoztak, összesen 12 "kedvenc"  meserészletet rajzoltak.

    Elért eredményeink:

    I.hely: Bari Kristóf, Karnay Rebeka

    II.hely: Léko Diana, Benyák Kálmán

    III.hely: Gilányi Abigél, Szidor Gréta

    Hajdu Olivér a Verestóy Alapítvány különdíjában tészesült, Révész Anna Léna pedig az Eufónia Egyesület különdíjasa lett.

    További sikeres eredményeket kívánunk!

  • Ho-ho-ho-hóóó! 🎅🏻🎅🏻🎅🏻

    December 5-én sok-sok gyerek várta a jóságos Mikulás bácsit és segítőit, akik az idén rénszarvas szán helyett "MIKULÁSBUSSZAL" érkeztek. Kedves ajándékokkal, vidám dalocskákkal és versekkel köszönték meg a fehérszakállú jóságát.

  • 🎅🏻Hangolódjunk együtt! 🎅🏻

    December 3-án egy ízletes Mikulás-napi ebéd elfogyasztásával és közös osztálydíszítéssel folytatódott adventi készülődésünk.

  • "A koszorún két gyertya ég..." 🎄🎀🥰

oldal:

Újdonságok

Kapcsolat

  • Dobó István Alapiskola - Základná škola Istvána Dobóa s vyučovacím jazykom maďarským, Veľké Slemence 18 - Nagyszelmenc
    Veľké Slemence 18, 076 77 Veľké Slemence
  • 056/6282936

Fényképalbum